Građani Lukavca su dobili priliku da provjere da li se nalaze u Centralnom biračkom spisku i da li će moći glasati 13. maja 2018. godine.

Komisija za provođenje postupka opoziva načelnika Općine Lukavac Edina Delića svakodnevno radi kako bi 13. maja na referendumu u potpunosti bila ispoštovana volja građana i  kako bi sve proteklo u skladu sa zakonskim propisima i odgovarajućim aktima.

Prema utvrđenom planu rada, napravljeni su izvodi iz Centralnog biračkog spiska, koji su predati predsjednicima ili ovlaštenim predstavnicima savjeta mjesnih zajednica, piše RTV Lukavac.

Trenutno su u svim mjesnim zajednicama na vidnim mjestima, poput domova kulture, škola ili drugih javnih objekata,  izloženi izvodi iz Centralnog biračkog spiska.

Komisija je pozvala sve građane općine Lukavac da pogledaju izvod iz Centralnog biračkog spiska, te ukoliko primjete da nema njihovog imena, izvrše provjeru u Centru za birački spisak u Općini Lukavac kod Nihrete Frkić, te postupe u skladu sa datim uputama.

Građani su pozvani i da, ukoliko primjete da se na spisku nalaze lica koja su umrla, o tome obavijeste službenika u Centru za birački spisak Općine Lukavac.

RTV Lukavac/Lukavacki.ba

Komentari