Omladinska grupa “Kvart” u sklopu projekta “Izvedimo djecu u park” organizuje zabavno-kreativni događaj za djecu i mlade u dvorištu JU Obdanište Lukavac.

-Cilj projekta je da omogućimo djeci i mladima sigurno mjesto za igru, druženje, zabavu i kreativno izražavanje. Želja nam je omogućiti prostor na kojem se i djeca i mladi mogu okupljati i provesti kvalitetno vrijeme uz svoje vršnjake i vršnjakinje, navodi se u saoštenju grupe Kvart.

Ovo je prva aktivnost koja će se realizirati u sklopu projekta podržanog od strane Fondacije tuzlanske zajednice, a u narednom periodu će se nastaviti sa uređenjem dvorišta obdaništa i organizovanjem sličnih aktivnosti za djecu i mlade u sklopu projekta podržanog od strane organizacije World Vision BiH i Općine Lukavac.

Igre koje će se održati 4. augusta 2018. godine su vuča konopca, skakanje u vrećama, nošenje jaja, bombone i šlag, limun i prah, stoni nogomet, trčanje, twister, graničar…

Planirano je da ove aktivnosti traju dva sata, a ovim putem pozivaju se djeca i mladi, ali i svi građane i građanke, da se pridruže u subotu 4. augusta u 18 sati u dvorištu obdaništa, te da se zajedno zabave uz igre bez granica.

Također, planirana je projekcija filma u sklopu aktivnosti “Kino pod zvjezdama” u 20:30 sati u partnerstvu sa Rotaract Clubom Lukavac.

Komentari