Veliki broj mještana, simpatizera i članova Saveza za bolju budućnost, prisustvovalo je predizbornom skupu u Dobošnici, gdje su se predstavili kandidati za Općinsko vijeće  Lukavac.

Impozantni skup pokazao je da je ova stranka uspjela da izraste u ozbiljniju političku snagu koja je potrebna za pobjedu na lokalnim izborima.

Prisutnima se obratio veliki borac za prava radnika u firmi “Gredelj-Rewom”, predsjednik MO SBB Dobošnica i kandidat na listi Pašan Murselović, poslavši snažnu poruku.

“Tri godine trajala je borba radnika Gredelja iz Dobošnice,ali zato danas očekujemo da ćemo imati 100 uposlenih u ovoj firmi. Mi, radnici smo se gladni i srcem borili kako bi i naša djeca sutra imala posao ovdje, te kako bi firma ostala u ovom mjestu. Mi smo spremni da se nastavimo i dalje boriti za bolju budućnost  Doboščana. Stoga vas pozivam da izađete na izbore i glasate za ove ljude koji su ostali neokaljanog obraza.”-poručio je Murselović

Kandidati za OV Lukavac iz Dobošnice govorili su o problemima sa kojima se ova mjesna zajednica svakodnevno suočava. Mlada magistrica društvenih nauka, Amela Husić-Krnjić, kazala je kako Doboščani više ne smiju čekati na bolju budućnost.

“Postoje dijelovi ove mjesne zajednice sa objektima koji još uvijek nisu pripojeni na kanalizacionu mrežu. Dijelovi naselja su u mraku, bez rasvjete, roditelji  nemaju gdje odvesti svoju djecu da se igraju…Stoga smatram da kvalitetniji i bolji život Doboščana ne može više čekati. Mi moramo početi raditi! Naši kandidati imaju jasnu viziju i ja sam sigurna da će opravdati povjerenje koje će im biti ukazano na izborima, jer ovo je dobitna kombinacija za Dobošnicu.”-kazala je Husić-Krnjić.

Ogromnu podršku prisutnih u prepunoj sali devastiranog  Doma kulture u Dobošnici dobili su i ostali kandidati koji su se obraćali: Damir Subašić, Elvin Mujakić, Mirela Šućurović Hankić, Zijad Fatušić, Jasmina Džambić, Azra Karić Vehabović, Nedim Bijelić , Eldina Dinka Ahmetović  i nositeljica liste za Općinsko vijeće Lukavac Jasminka Memić.

Obraćanja izabranih zvaničnika zamijenjena su, kako bi što više vremena bilo ustupljeno kandidatima, direktnim razgovorom sa građanima nakon skupa. Svoje vrijeme su Doboščanima ustupili: Zikreta Odobašić i Hasida Isaković, zastupnice u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH; Mahir Nurkanović, bivši zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i direktor Elektrodistribucije Tuzla; Adin Huremović, direktor Pošte Tuzla; Elvir Kasumović, vijećnik u Općinskom vijeću Tuzla i Nermin Karasuljić, član Gradskog odbora Tuzla.

Skup u Dobošnici pokazao je da Savez za bolju budućnost BiH ima sve više pristalica i simpatizera, te da je pobjeda 2.oktobra u ovome mjestu zagarantovana.

Sponzorisani sadržaj

Komentari