Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Sinoć je u Narodnom pozorištu u Sarajevu održana svečana manifestaciji Izbora najuspješnijih bh. sportista gdje je nagrađeno nekoliko lukavačkih sportista.

Lukavčanin Vehbija Tokić, sekratar SKISO Sinovi Bosne, dobitnik je nagrade za “Životno djelo”.

Sportski savez BiH dodijelio je nagrade najuspješnijim sportistima studentima, učesnicima takmičenja koja su organizirale Evropska i Svjetska univerzitatska asocijacija. Nagrade je dobilo devet sportista, a među njima je lukavčanka Selma Sejdinović, članica Judo kluba Lukavac.

Hamza Čajić, član KBS ORKKA Lukavac dobitnik je priznanja u kategoriji Top 10 vrhunskih rezultata u protekloj 2016. godini.  Čajić Hamza je u 2016 godini po drugi put osvajač zlatne medalje i titule prvaka evrope, kadeti +70 KG, osvojene u
Limasolu (Kipar), zatim osvajač zlatne medalje i titule prvaka svjetskog kupa u kategoriji juniora +76 KG, Umag (hrvatska), osvajač srebrene medalje u ekipnim borbama na balkanskom prvenstvu u Sarajevu, osvajač zlatne medalje i titule prvaka Bosne i Hercegovine juniori +76 KG, te osvajač najjačih turnira u regionu.

Kriteriji za izbor bili su plasmani na olimpijskim igrama, svjetskim i evropskim prvenstvima, regionalnim i državnim takmičenjima, a na osnovu prijedloga strukovnih saveza, piše Klix.ba

 

Komentari