U okviru 19. Međunarodnog sajma turizma i ekologije“ LIST“  2021.  i ove godine će biti upriličeno niz sajamsko-privrednih dešavanja ali i kulturno- zabavnih, sportskih i glamuroznih manifestacija.

 

Jedan takav događaj svakako je i 25. jubilarni izbor “ Miss BiH 2021” koji će se održati u petak 17. septembra od 21:00 sat.

Za prestiznu titulu najljepše djevojke u našoj zemlji će se ove godine  boriti 18 djevojaka.

Direkcija Miss BiH za Miss Svijeta najavila je da će ovogodišnja “Ljepota sa svrhom” pored  promocije  prirodnih  ljepota naše zemlje, motivisati sve naše građane i građanke na očuvanje životne sredine. Moto ovogodišnje akcije je “Volimo prirodu, stop divljim deponijama” .  Cilj akcije je podizanje ekološke svijesti građana te skretanje pažnje na problematiku divljih deponija.

Tim povodom kandidatkinje koje se takmiče za ovu prestižnu titulu, pri boravku na području Općine Lukavac, dale su svoj doprinos u promovisanju očuvanja životne sredine i uzele učešće u akcijama čišćenja okoliša.

U organizaciji Turističke zajednice općine Lukavac, djevojke su tokom proteklih dana, zajedno sa domaćinima,  učestvovale u akciji uklanjanja divljih deponija u više  mjesnih zajednica Općine Lukavac, među kojima ističemo Gnojnica,  Koksara, Turija i Poljice.

Kako se nove deponije ne bi stvarale, potrebno je da promijenimo navike I steknemo kolektivnu ekološku svijest. Na nama je da aktivno učestvujemo u očuvanju životne sredinme. Odgovornost dijelimo SVI!

„Volimo prirodu, stop divljim deponijama“ – poruka je svih 18 najljepših djevojaka u Bosni i Hercegovini.

Komentari