Kako su i najavili iz SDA, danas je na sjednici Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA predstavljen novi mandatar za sastav Vlade, a to je predsjednik OO SDA Lukavac Irfan Halilagić.

 

Riječ je o Irfanu Halilagiću, predsjedniku SDA Lukavac, koji je na prošlim lokalnim izborima bio kandidat za načelnika Općine Lukavac. Pobjedu je tada odnio Edin Delić iz SD BiH, ali je Halilagić dobio podršku 5.991 građanina.

Prvi put nakon što je Stranka demokratske akcije objavila njegovo ime govorio je za medije, i to za Federalnu televiziju.

“U periodu koji je pred nama, a s obzirom na momenat u kojem se nalazimo, promptno ćemo s koalicionim partnerima ući u razgovore oko podjele resora i izbor ministara za svaki resor. Očekujemo i vjerujemo da će naši kolekcioni partneri odabrati osobe koje prije svega mogu odgovoriti zadatku i koje će pokazati opredjeljenje za timski rad, kompetencije i sve što je potrebno da na najviši mogući nivo izdignimo rad buduće Vlade Tuzlanskog kantona”, kaže Halilagić.

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović Halilagiću bi mandat trebao predati u ponedjeljak.

“Činjenica je da se približava kraj ovog mandata i u tom smislu ćemo morati reagovati prilično promptno, dobro analizirati i budžet TK-a i stanje u svakom od pojedinih resora i u kontekstu toga opredijeliti naše politike i mjere”, ističe Halilagić.

Dadaje da će te politike biti isključivo od interesa za građane Tuzlanskog kantona, kako bi se, kako kaže, izašlo iz trenutnog stanja i pronašla najbolja rješenja. Detalje oko rada buduće Vlade, ističe, pripremit će i iznijeti na ekspozeu na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona.

Komentari