U prostorijama JU Javna biblioteka Lukavac danas je održana konferencija za medije Inicjativnog odbora Socijaldemokrata BiH na kojoj dat kratak osvrt na pitanj zašto je došlo do potrebe osnivanja ovog političkog subjekta.

Predstavnicima medija najprije se obratio Edin Delić, bivši kandidat za predjednika SDP-a BiH i akutelni načelink Lukavca koji je istakao da su u vlast ušli kako bi ispunili obečanja koja su data građanima, a što ne mogu iz opozicije učiniti.

-Svrha politika treba biti služenje građanima. Svaka politika koja se pretvori u nešto drugo, treba da prestane postojati. Mi smo prepoznali da rukovodstvo nastoji pobjednički SDP Tuzlanskog kantona gurati u opoziciju, protiv jedne od stranaka sa drugom. Nama je vrlo jasno ko su nama politički protivnici i mi ćemo se na izborima boriti svako za svoj dio povjerenja, ali kada se stupi na vlast onda su prvim plan mora staviti interes građana, kazao je Edin Delić.

Pored Delića na današnjoj konferenciji za medije obratili su se članovi IO Sulejman Brkić, ministar MUP-a TK, Žarko Vujović, predsjednik Skupštine TK i Jakub Mahovkić, vijećnik Općinskog Vijeća Lukavac.

Istaknuto je kako ovaj novi politički subjekt neće odstupiti od ideje socijaldemokratije jer ne napuštaju SDP BiH zbog ideje nego zbog neslaganja sa rukovodstvom partije.

Na konferenciji je priložen veliki broj zahtjeva za brisanje iz evidencije SDP-a i javnost je upoznata o budućem planu i programu SD BiH.

Inače, Osnivačka skupština SD BiH održati će se 07.09.2019. godine u Hotelu Tuzla sa početkom u 12 sati.

Komentari