Prva faza uređenja gradskog šetališta instaliranjem led rasvjeta je okončana, a nastavlja se sa dodatnim uređenjem i uljepašavanjem ovog prostora.

 

Ovih dana je u Ulici Branilaca Bosne u poslijepodnevnim i večernjim satima zaustavljen saobraćaj i cjelokupan prostor pretvoren u korzo.

Parkovski prostor uz ovu ulicu odnosno uz šetalište prema dječijem obdaništu dozvoljava izgradnju dodatnih sadržaja. Proces je otvoren kazao načelnik općine Lukavac Edin Delić za Radio-televiziju Lukavac

Šetalište bi se do kraja godine trebalo produžiti pored zgrade općine do tržnog centra VF i bit će to također popločane površine. Uslijedit će u narednom periodu i nastavak do stadiona Jošik, pa je cilj da sve zapravo bude Korzo.

Raspisan je u općini Lukavac i tender za rekonstrukciju putnih pravaca među kojima je i rekonstrukcija trotoara od ulice Branilaca Bosne do centra za kulturu odnosno ulicom Redžepa efendije Muminhodžića. U ovoj ulici će se urediti i prostor za spomen obilježje žrtvama genocida u Srebrenici.

Realna je priča i o potpunom zatvaranju saobraćaja u dijelu šetališta. Uskoro će biti objevljena radna verzija regulacionog plana za Lukavac Grad. Nakon što ga usvoji savjet načelnika općine on će biti upućen prema OV Lukavac u formi nacrta.

U općinskoj administraciji razmišljaju i o eksperimentu da se ulica Redžepa ef. Muminhodžića prema domu kulture od raskrsnice u ulici branilaca Bosne pretvori u pješačku zonu, što bi donijelo jedan novi ambijent za kretanje građana ali i učenika prema OŠ Lukavac Grad.

Generalno u svim planovima je potpuno zatvaranje saobraćaja u ulici branilaca Bosne odnosno pored gradskog šetališta.

Izvor: RTV Lukavac

Komentari