Proteklog vikenda Iližda je bila domaćin Međunarodnog karate turnira “Ilidža open 2017” koji slovi za jedan od najjačih turnira u regionu.

Takmičenje je okupilo 1100 učesnika iz više od 100 karate klubova iz šest država. U dvodnevnom takmičenju, Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac je nastupio sa 12 takmičara, koji su osvojili čak devet medalja i to pet zlatnih, tri srebrene i jednu bronzanu medalju.

Prvi dan, u pratnji trenera Željka Zombre nastupila su četiri takmičara u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, koji su u izuzetno jakim kategorijama u kojim su bili i osvajači evropskih medalja, apsolutno dominirali osvojivši četiri medalje, tri zlatne i jednu bronzanu.

Zlatne medalje su osvojili Čajić Hamza juniori +76 kg, sa četiri ubjedljive pobjede, Bećirović Belma – kadetkinje, 54 kg sa pet pobjeda i Đozić Mensur – seniori, 75 kg 4 pobjede.
Bitno je spomenuti da je Đozić do zlata dosao pobjedama nad čak tri osvajača evropske medalje. Bronzani je bio Haris Muradbasic kadeti -70 kg, sa četiri pobjede i jednim porazom.

Drugog dana takmičenja “Ilidža Open 2017” u pratnji trenera Denisa Kurtića nastupilo je osam takmičara iz KBS ORKKA u dječijim kategorijama i osvojili pet  medalja, i to dvije zlatne i tri srebrne.

Zlatne medalje su osvojili:
Kunosić Džana, borbe +50 KG
Čajić Halima, borbe +54 KG

Srebrene medalje su osvojili:
Fazlić Dora, borbe +54 KG
Halilović Haris, borbe -45 KG
Fajić Emina, borbe -42 KG

Komentari