Sinoć je u Domu kulture u Puračiću održan humanitarni koncert “Srcem za Mirzu” koji je okupio veliki broj humanitaraca iz naše općine. Kupovinom ulaznice svako od njih je učestvovao u prikupljanju novca koji je potreban za liječenje mladog lukavčanina. Prepuna sala, ispunila je očekivanja organizatora UG  “Puračić u srcu”.

Kao organizatori večerašnjeg humanitarnog koncerta izuzetno smo zadovoljni odzivom građana. Prikupljeno je ukupno 1880, 6 KM, plus 35 eura, kaže Amer Turkić, predsjednik UG “Puračić u srcu”.

Prema riječima organizatora sva njihova očekivanja su i više nego ispunjena. Do sada su kao Udruženje odradili veliki broj humanitarnih akcija kojim su ponosni.

Najviše raduje činjenica da građani nisu ogluhili na apel i borbu za pomoći.

Mi nastojimo da stalno radimo na humanitarnim aktivnostima. Raduje nas da kao UG uspijevamo koliko – toliko pomoći. Tome ste i večeras svjedočili. Opet kažem, žalosno je što su to ovakve prilike, ali u svakom slučaju tješi činjenica da se građani solidarišu sa drugima i da su spremni na bilo kakav način pomoći, ističe Turkić.

U prepunoj sali Doma kulture i uz to odziv mnogih estradnih umjetnika, puračaci su uz muziku i pjesmu podržali mladog Mirzu, koji vodi bitku za život.

Materijalna sredstva koja su prikupljena isto veče su otišla u ruke Mirzinih roditelja.

Komentari