Javna tribina „Zašto se krše Ustav i zakoni u OV Lukavac“.

Trinaest vijećnika OV Lukavac (Klubovi vijećnika SDP, DF, SBB, Ujedinjeni za Lukavac SDU BIH i Dosta je bilo) upozoravalo je na moguće posljedice neusvajanja budžeta Općine Lukavac za 2017. godinu, kao i posljedice neusvajanja Prijedloga protokola o načinu izvršavanja međusobnih obaveza između vlade Tuzlanskog kantona i Općine Lukavac po osnovu pravosnažne sudske presude.

-Trenutna većina koju čine vijećnici SDA, SBIH i Nacinalnih manjina odbila je da usvoji Budžet općine za 2017. godinu kao i Prijedlog protokola o načinu izvršavanja međusobnih obaveza  između vlade Tuzlanskog kantona i Općine Lukavac što je rezultiralo blokiranjem računa Općine Lukavac po pravosnažnoj presudi Općinskog suda u Tuzli od 23.01.2013. godine.  Bitno je napomenuti  da je presuda Općinskog suda u Tuzli donešena za vrijeme proteklog načelnika Općine Lukavac – Dževada Mujkića iz SDA, navodi se u saopštenju za javnost koje je stiglo na e-mail adresu portala Lukavacki.ba

“Obzirom da je dovedeno u pitanje normalno fukcionisanje Općine Lukavac,  trinaest vijećnika iz Općinskog  vijeća  Lukavac (SDP, DF, SBB, Ujedinjeni za Lukavac SDU BIH,  Dosta je bilo) poziva predsjedavajućeg Općinskog vijeća Lukavac, da hitno zakaže sjednicu OV Lukavac, a posebno pozivamo  vijećnike općinskog vijeća da usvoje predloženi Budžet za 2017. godinu i Prijedlog protokola o načinu izvršavanja međusobnih obaveza  između vlade Tuzlanskog kantona i Općine Lukavac.” – napisano je u saopćenju za javnost koje potpisuje trinaest vijećnika.

Trinaest vijećnika iz Općinskog  vijeća  Lukavac  (Klubovi vijećnika SDP, DF, SBB, Ujedinjeni za Lukavac SDU BIH,  Dosta je bilo): Mahovkić Adem,  Hodžić Hajrudin , Mahovkić Jakub, Todorović  Dragan, Ibrakić Hasan,  Imamović Emir, Čolić Dajana, Nuhić Alen, Memić Jasminka, Krnjić Amela,  Murselović  Pašan, Omerdić  Kenan,  Brkić  Sulejman, a kontakt osoba ispred 13 vijećnika je Mahovkić Adem.

Komentari