Nakon Mensura Đozića u pojedinačnom dijelu takmičenja, Hamza Čajić također je okončao je svoj nastup na svjetskom prvenstvu u Španiji sa ekipom BiH, plasmanom u četvrtfinale među 8 najboljih svjetskih ekipa u eliminacionom dijelu takmičenja.

Ekipa u sastavu: Hamza Ćajic KBS ORKKA Lukavac, Anes Čongo kk Champion Ilidža, Edin Šaric kk Champion Ilidža, Meris Muhović kk Champion Ilidža, Galić Ervin kk Champion Ilidža, Jusuf Suljić kk Champion Ilidža i Ivan Klepić kk Neretva Mostar, do četvrtfinala došli su pobjedama nad selekcijama Austrije, Kosova i Kazahstana, dok su u borbi za polufinale zaustavljeni protiv selekcije Italije.

Član KBS ORKKA Hamza Ćajić, kao najmlađi takmičar u ekipi, i jedan od najmlađih na svjetskom prvenstvu, zabilježio je 3 pobjede i 1 poraz, uključujući pobjedu nad viceprvakom svijeta, predstavnikom Kazahstana, te dao ogroman doprinos reprezentaciji BiH u plasmanu u četvrtfinale među Top 8.

Plasmani u četvrtfinale Mensura Đozića u pojedinačnoj i Hamze Čajića u ekipnoj konkurenciji još su jedna u nizu potvrda kvaliteta rada kluba borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, čime je nastavljen kontinuitet doprinosa državi BiH kroz sportska borilišta ovog sportskog kolektiva.

Komentari