Reprezentacija Bosne i Hercegovine na Evropskom prvenstvu koje je u periodu od 07. do 10.02. održano u Aalborgu-Danska, ima medalju! Bronzu je osvojio član KBS ORKKA Hamza Čajić! 

Hamza je osvojio bronzanu medalju u kategoriji mlađih seniora 84 kg i tako u svoju kolekciju dodao četvrtu pojedinačnu medalju sa evropskih prvenstava. Ovo je jedina medalja za BiH na ovom Prvenstvu. 

U tri dana BiH je imala nevjerovatnih 8 prilika, odnosno borbi za medalju. U konačnici EP smo završili sa četiri plasmana na 5 mjesto, nekoliko 7 mjesta i bronzanom medaljom. 

Hamza je u prvom kolu ubjedljivo pobijedio višestrukog osvajača svjetkih i evropskih medalja, reprezentativca Ukrajine, koji je ujedno bio i favorit grupe, rezultatom 9:0. 

U drugom kolu također je ubjedljiv protiv Engleza 9:1, sto je ujedno i jedini poen na ovom EP koji je Hamza izgubio. 

U trećem kolu, pri neriješenom rezultatu 0:0, gubi na sudijsku odluku 3:2 od starog rivala iz Makedonije, dakle za jednu zastavicu, iako je veći dio meča bio aktivniji, te nam nije jasna ovakva odluka ali šta je tu je. 

U repasažu također ubjedljiv je protiv prvaka Holandije sa 5:0, i u borbi za treće mjesto i ovu veliku medalju, pobijedio je reprezentativca Škotske sa 2:0 i tako donosi bronzu za BiH. 

Komentari