U povodu dobijanja statusa grada, premijer Tuzlanskog kantona gradonačelniku, predsjedavajućem gradskog vijeća i svim građankama i građanima Lukavca upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

 

„U ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime predsjedavajućem Gradskog vijeća Suadu Salibašiću i gradonačelniku Edinu Deliću kao čelnicima Lukavca, ali i svim građanima koji u Lukavcu žive i koji ga doživljavaju kao svoj dom, ovim putem želim izraziti iskrene čestitke na dobivenom statusu Grada.

Odlukom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, konačno je priznato pravo koje su Lukavac i Lukavčani dosegnutim nivoom urbanizma, infrastrukture, razvijenošću privrednih, kulturnih, društvenih, sportskih i drugih institucija zaslužili mnogo ranije.

Također, očekujem da će status grada dodatno privući potencijalne investitore, turiste i druge koji su dolazili i koji će doći u Grad. Mi ćemo se i dalje truditi da Lukavac ostane jedan od prepoznatljivih privrednih, kulturnih, obrazovnih i sportskih centara cjelokupne sjeveroistočne Bosne.

Cijenjeni Predsjedavajući i Gradonačelniče, vama i vašim saradnicima želim puno uspjeha u daljem radu i savladavanju izazova koji stoje pred, sada već, gradskom administracijom kako bi ste ostvarili vaše ciljeve u cilju dobrobiti svih građana Lukavca, a time i cijelog Kantona.“

Komentari