IG Aktivno starenje Turija - Foto: RTV Lukavac

Grupa aktivno starenje Turija formirana 24.11.2014. obilježila je drugu godišnjicu rada i djelovanja.

U protekle dvije godine realizovala je veliki broj korisnih projekata od kojih posebno ističu  uređenje prostorija koje služe za okupljanja, druženja i razne društvene igre. Trenutno broje pedesetak članova, a kao jedan od glavnih ciljeva je da pomažu starijim osobama   kako bi treću životnu dob učinili ljepšom.

“Cilj grupe je da izvučemo naše stare osobe, uglavnom su  penzioneri i osobe treće životne dobe iz njihovih prostorija i domova, da se druže i da postanu aktivini jer samo se aktivno može duže živit. Naše aktivnosti nisu samo šetnja i okupljanje, mi težimo druženju na svaki način i druženju sa drugim grupama.” – rekao je Mustafa Mosorović predsjednik  grupe za aktivno starenje za RTV Lukavac

Inicijativne grupe rade pod pokroviteljstvom Švicarskog Crvenog krsta, a ovakav vid okupljanja je u cilju umrežavanja Incijativnih grupa kako na užoj tako i na široj regiji. To će i biti i primarni cilj aktivnosti  grupa i u narednoj 2017. godini.

IG Aktivno starenje Turija - Foto: RTV Lukavac
IG Aktivno starenje Turija – Foto: RTV Lukavac

Na području naše općine Lukavac trenutno djeluje pet grupa „Aktivno starenje „ Turija, Prokosovići,Krtova, Gnojnica i Šikulje  koje su zajedno sa grupom Aktivno starenje iz Tuzlr prisustvovale obilježavanju godišnjice.

Na kraju svečanosti dodjeljene su zahvalnice svima onima koji  su na bilo koji način  pomogle radu grupe Aktivno starenje Turija.

Komentari