U klubu Plaža večeras je organiziran koncert, na kojem se, prema snimcima koji se pojavljuju na društvenim mrežama, u unutrašnjosti objekta okupio znatno veći broj ljudi od dozvoljenog, prenosi Klix.ba

https://youtu.be/D4NUCRTc8Zg

Bez poštivanja mjera fizičke distance i bez maski, okupljeni gosti uživili su u muzičkim taktovima, a dio snimka svog nastupa i Jašarspahić je podijelio putem društvene mreže Instagram.

Također, nekoliko sati prije početka nastupa, ovaj pjevač je na svom zvaničnom profilu objavio i promotivni plakat kojim najavljuje koncert uz poruku “Još malo i gorimo!”.

 

Prema informacijama koje su potvrđene za Klix.ba, o ovom događaju obavještena je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove u Tuzli i Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, čiji su djelatnici upućeni na teren.

Zbog složene epidemiološke situacije u Federaciji BiH na snazi je nekoliko mjera zabrane. Između ostalog, u zatvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje najviše 30 osoba koje moraju biti na propisanoj distanci, a ukoliko je nije moguće ostvariti obavezna je upotreba maske. Ugostiteljskim objektima dozvoljen je rad do 23 sata, kada na snagu stupa policijski sat.

Komentari