Povodom sve većeg broja otkrivenih afera pod plaštom zvanim „Borba protiv koronavirusa“, oglasio se Dino Osmanović u ime Općinskog odbora Naša stranka Lukavac:

Svjedoci smo otkrivanja sve većeg broja afera prilikom nabavke sredstava za borbu protiv pandemije. Iz tog razloga, kako bismo spriječili moguće afere, pozivamo Općinu Lukavac da na zvaničnoj WEB stranici transparentno i precizno objavi podatke koliko je utrošeno novčanih sredstava u borbu protiv koronavirusa, na šta i u koju svrhu je novac potrošen i kojim poslovnim subjektima su i na osnovu čega poslovi dodijeljeni. Samo na ovaj način Općina će pokazati da je transparentna i da savjesno troši novac građana.
– Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Lukavac pojedini vijećnici opozicije uputili su pitanje šefu Civilne zaštite i komandantu sa sličnim pitanjem o opremanju izolatorija, ali odgovore nisu dobili. Mislili smo da će do danas pokazati transparentnost i odgovoriti putem WEB stranice, ali to nisu uradili. Zbog toga smo se odlučili na ovaj korak, pa pismeno i na ovaj način tražimo precizne odgovore.  Izjavio je Dino Osmanović ispred OO Naša stranka Lukavac.

Komentari