Zajedno sa drugim uspješnim bh. kompanijama na 84. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu sa svojim dobro poznatim proizvodom KAN-om predstavit će se i Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac.

Kao jedan od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini čiji se proizvodi uspješno plasiraju kako na regionalno tržište, tako i na tržišta širom Evrope i svijeta, na ovaj način GIKIL stvara povoljan ambijent za jačanje, ali i širenje svoje tržišne pozicije.

-Uz visokokvalitetno đubrivo, lukavački KAN, koji je na ovim prostorima u širokoj i prepoznatljivoj upotrebi već 50 godina, nailazimo na posebno veliko interesovanje među poljoprivrednicima u Srbiji. Proteklih mjeseci kompanija je ostvarila rekordnu prodaju ovog proizvoda u zemlji domaćinu sajma što dodatno govori u prilog veličini i značaju izvrsne ekonomske saradnje između dvije zemlje – ističe Senad Škripić, zamjenik direktora za prodaju KAN-a i AMK u GIKIL-u.

Tokom sedmodnevnih aktivnosti, za vrijeme trajanja sajma, od 13. do 19. maja, GIKIL-ov tim agro-eksperata organizovat će besplatna savjetovanja za sve posjetioce sajma. Vodeći se rezultatima istraživanja koja se aktivno vrše na oglednim poljima u GIKIL-u, što predstavlja jedinstveni projekat u regionu, naš iskusni tim poljoprivrednicima će ponuditi korisne upute o načinima uzgoja s ciljem optimalne i ekonomične proizvodnje kultura karakterističnih za naša podneblja.

-Pozivamo sve poljoprivrednike da posjete naš štand, te da kroz razgovore sa inženjerima agronomije i univerzitetskim profesorima iskoriste stručnu pomoć našeg tima koja je potpuno besplatna. Poslušajte naše savjete i postanite i sami stručnjaci u onome što uzgajate i proizvodite, ali i prodajete – poručuje Škripić.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina zemlja je partner ovogodišnjeg novosadskog sajma, kao jednog od najvećih agrobiznis događaja regiona. Svoje proizvode i usluge GIKIL će predstaviti na nacionalnom štandu BiH zajedno sa drugim kompanijama iz poljoprivredno-prehrambene industrije, a u organizaciji Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine.

Komentari