Povodom novogodišnjih praznika, kompanija Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac, za sve svoje radnike i djecu, i ove godine upriličila je tradicionalnu decembarsku proslavu.

Uz muziku i ples, te zabavu uz Djeda Mraza, mališanima GIKIL-a, njih više od 250,  podijeljeni su novogodišnji paketići, dok su u izvrsnoj predstavi glumaca Narodnog pozorišta Tuzla jednako uživali i oni stariji.

Osim što je zabilježen rekordni odaziv o čemu je svjedočila i sala Doma kulture Lukavac ispunjena do posljednjeg mjesta, ovogodišnja proslava potvrdila je da su saradnja i zajedništvo ključ uspjeha i ideja vodilja svakog privrednog, ali i društvenog napretka.

-Ponosni smo što i ove godine među prisutnima vidimo neka stara, ali i mnoga nova lica, naše radnike i njihovu djecu, pa i unučiće. Sve ovo potvrđuje da je GIKIL zaista jedna velika porodica, što nam je i želja i namjera, i što kao kompanija želimo da gradimo i podstičemo. Godina koja polako ostaje iza nas ostati će zapamćena kao izrazito turbulentna godina za naš privredni gigant, ali i godina koja ukazuje na mnogo bolje dane pred nama, zbog čega želimo vjerovati da ćemo imati i dodatnih razloga za naša slavlja – kazala je Irina Dugonjić, direktorica Ljudskih resursa i administracije u GIKIL-u.

Veliku podršku organizaciji novogodišnje zabave pružio je i Sindikat kompanije, što dodatno pokazuje da su spremnost na zajednički rad i očuvanje istinskih vrijednosti osnova svakog dobrog odnosa, te pravac za budućnost GIKIL-a. Sve ovo je u skladu i sa budućim planovima kompanije, čije se poslovanje stabilizovalo u posljednjem kvartalu 2017.godine, a što pruža i mnogo bolje izglede za napredak koji će biti vidljivi naročito u 2018.

-Uvijek smo tu da podržimo dobru ideju, pa je tako bilo i ovoga puta. Sindikat se rado uključio i sada kada se u našoj kompaniji mnogo toga promijenilo na bolje, želimo da damo podršku da tako i ostane. Neka ovaj lijep događaj posluži kao pokazatelj da je svaki radnik, a time i ekonomija budućnost koja nema alternative, a dječiji osmijeh koji danas odjekuje ovom salom, motiv za još veći napredak. Neki bolji vjetrovi pušu prema GIKIL-u, to u zadnje vrijeme često ističem, i treba to podržati svim snagama – poručio je Mirsad Imamović, predsjednik Sindikata GIKIL-a.

Uz želje da predstojeća godina bude godina napretka, te velikih poslovnih rezultata, ali i porodičnog blagostanja, svim radnicima, prijateljima, poslovnim partnerima, građanima Lukavca i Bosne i Hercegovine Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac želi sretnu Novu 2018. godinu, poručeno je sa svečanog skupa.

Komentari