U subotu 08.09.2018. godine, u Harkanju (Mađarska)  je održan jedan od najstarijih plivačkih mitinga u regionu i Evropi, 33. Međunarodni plivački miting ”Harkanj Sprint 2018”, koji je ujedno i memorijal Dr.Jozsef Vlaskovits”. Plivalo se na olimpijskom (50m) bazenu sa 8 staza i elektronskim mjerenjem. Na ovom izuzetnom jakom plivačkom mitingu učestvovalo je oko 500 takmičara koji su predstavljali 29 plivačkih klubova iz 7 zemalja: Holandije, Hrvatske, Srbije, Slovačke, Rumunije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

I Plivački klub Galeb je nastupio na ovom takmičenju sa svojih 10 plivača: Ema Habul, Ramiz Šabović, Nukić Sara, Ibrišević Belma, Sejdinović Mirna, Imširović Lejla, Milinkić Tarik, Mujić Hamza, Mehić Harun i Karić Zerina.
Za Emu Habul i Ramiza Šabovića ovo je bilo prvo takmičenje na kome su pokazali izuzetan plivački talenat jer su u svojoj starosnoj kategoriji u veoma jakoj konkurenciji pokazali da se radi o perspektivnim plivačima.

Nastup ZerineKarić je vratio stari sjaj Galebu. Ona je u tri utrke, 50m leđno, 50m delfin i 50m kraul, osvojila tri zlatne medalje.

Komentari