U kabinetu općinskog načelinka upriličen je prijem za članove KBS “ORKKA” Lukavac i reprezentativce BiH, koji su na nedavno održanom Balkanskom prvenstvu u Crnoj Gori osvojili četiri medalje.

Prijemu su prisustvovali Belma Bećirović, Hamza Čajić, Mensur Đozić te trener i selektor muške juniorske reprezentacije BiH, Željko Zombra.

-Već nas za vikend očekuje takmičenje u Tuzli koje je izbornog karaktera za Evropsko prvenstvo u Sočiju. Ovom prilikom bih se zahvalio i Općini Lukavac i općinskom načelniku koji u kontinuitetu podržava sve naše aktivnosti i što na ovaj način pokazuju da cijeni prave vrijednosti koje ova djeca pokazaju, izjavio je Željko Zombra.

Načelnik je iskoristio priliku i sportistima uručio i simbolične novčane nagrade te čestitao mladim sportistima, ističući da je njihov uspjeh ponos ovog grada, te da je nužno stvarati uslove za njihov dalji rad i napredak.

-Očigledno je da se radi o kolektivu koji radi dobar posao i koji ima vrhunske sportiste koji postižu i svjetske rezultate. Moramo na neki način stvarati uslove za njihov dalji rad i napredak u karijeri te da Lukavac nastavi biti mjesto rasadnika vrhunskih sportista ne samo u karateu nego i drugim sportovima, kazao je Edin Delić.

Hamza Čajić  koji je na ovogodišnjem izboru sportiste godine koji je organizirao Olimpijski komitet BiH, proglašen za najboljeg mladog sportistu u kategoriji juniora, na prvenstvu Balkana osvojio jednu zlatnu medalju sa muškom juniorskom ekipom BiH u borbama, te jednu srebrnu medalju u pojedinačnom nastupu.

-Najprije bih da se zahvalim načelniku općine Lukavac na izvanrednom prijemu. Što se tiče samo takmičenja, naš trener tempirao formu za svjetsko prvenstvo koje je bilo prije mjesec dana. Mi smo daleko izašli iz forme i na ovo takmičenje smo otišli nespremni, ali opet smo pokazali svoj kvalitet i to osvojene medalje dokazuju i samim time smo vrlo zadovoljni, rekao je Hamza Čajić.

Hamzine klupske kolege Mensur Đozić i Belma Bećirović također su na ovom prvenstvu ostvarili zapažene rezultate, osvojivši bronzane medalje.

Komentari