U četvrtak uvečer, u prostorijama JU Javna biblioteka Lukavac, uz veliko prisustvo gostiju, održana je promocija knjige “Saputnice”, autorice  Alme Muharemović-Malohodžić.

Autorica knjige "Saputnice" - Alma Muharemocić-Malohodžić.
Autorica knjige “Saputnice” – Alma Muharemocić-Malohodžić.

-Fantastičan je osjećaj predstaviti knjigu u svome gradu, ponosna  sam što Lukavcu mogu pokloniti dio svoje duše, koji je prezentiran u obliku priče. Moja prva samostalna knjiga, Saptunice je zapravo zbirka nagrađenih priča koje govore o običnim ljudima, malim ženama, ženama borcima koje se kroz svoj život nose pobjednički, izjavila je za Lukavacki.ba autorica knjige Alma Muharemović-Malohodžić.

Recenzenti današnje promocije knjige bili su prof. Izet Zaimović i prof.  Dženita Hadžialić koja kao recenzentica knjige “Saputnice”, smatra da djelo Alme Muharemović-Malohodžić predstavlja bosansku budućnost.

Recenzentica knjige: Dženita Hadžialić, prof
Recenzentica knjige: Dženita Hadžialić, prof

-Ja sam jako radosna i sretna zbog Almine objavljenje knjige. Bila sam prisutna od samog početka, a večeras je to jedna završena priča koja govori o bosanskoj ženi, majci, djevojci i njihovim patnjama da porodicu održe na okupu, da sve prevazižu i da postanu, ono što se zove bosanskom budućnošću, kazala je za Lukavacki.ba profesorica Dženita Hadžialić.

Isa Balkan, talentovani pjesnik iz Tuzle ima je čast da promoviše knjigu “Saputnice”, koja prema njegovim riječima iskrena, duhovita i koja nosi fascinantne poruke.

Isa Balkan, promotor knjige

-Meni je čast da budem jedan od promotora ove knjige koja me fascinarala, jer otvorenost, iskrenosti i duhovitost u izrazu autorice predstavlja nešto posebno i tootvorenošću i duhovitšću izraza autorica i smatram da su ove priče koje nisu bez razloga nagrađivane jer nose posbne poruke kako za mlade tako i za odrasle, kazao je Isa Balkan, promotor knjige “Saputnice”.

Promociju knjige, prigodnim programom upotpunili su učenici JUMŠ Elektro-mašinske škole Lukavac uz muzičku pratnju Edina Adembegovića i Halila Malohodžića.

Inače, Alma Muharemović-Malohodžić rođena je u Tuzli. Osnovnu i srednju školu završila je u Lukavcu. Filozofski fakultet (Odsjek za bosanski jezik i književnost) završila je 2001.godine u Tuzli. Intenzivno se bavi pisanjem već dugi niz godina, učestvuje na mnogobrojnim domaćim manifestacijama, seminarima, edukacijama, okruglim stolovima, projektima i konferencijama.  Svoje prve pjesničke, ali i novinarske radove počinje objavljivati sa osamnaest godina. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja.

Komentari