U četvrtak, 7. septembra 2017. godine uz prigodan kulturno-zabavni program i veliku posjetu građana i društveno-političkih radnika,  svečano je otvoren pješački most Sajla na rijeci Spreča koji povezuje dvije mjesne zajednice.

Svečanost otvorenja novoizgrađenog pješačkog mosta propraćena je bogatim kulturno-zabavnim programom  koji je uslijedio nakon svečanog presijecanja vrpce i simboličnom šetnjom preko mosta iz pravca MZ Bokavići i MZ Modrac.

U svečanom programu koji se održao na novoigrađenom izletištu ispod Sajle,  učestvovali su KUD Rudar, Lukavac, KUD Ozren Krtova, muzička i folklorna sekcija UM Poljice te vokalni ansambl Doboščanke. Također, biciklisti NVO “Bike tour Lukavac” vožnjom preko mosta uveličali su samu svečanost otvorenja.

Inače, za ponovnu izgradnju Sajle investirano je 187.083 KM, a sredstva su obezbijeđena preko Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u sklopu implementacije Projekta hitnog oporavka od poplava u BiH.

Most koji ima izuzetan praktični i simbolički značaj za stanovnike Modraca i Bokavića srušen je tokom velikih poplava 2014. godine.

Komentari