SKISO Sinovi Bosne Lukavac, konferencija za medije
SKISO Sinovi Bosne Lukavac, konferencija za medije

Danas je u Sportskoj dvorani Lukavac održana konferencija za medije SKISO Sinovi Bosne Lukavac nakon čega je upriličena svečana dodjela medalja, pehara i diploma za ostvarene rezultate u sezoni 2016./2017.

Na početku konferencije, prisutnim medijima obratio se Vehbija Tokića, predsjednik SKISO Sinovi Bosne Lukavac koji se zahvalio odazivu i medijskoj podršci tokom sezone koja je za  njega i njegove sportske kolege bila izuzetno teška.

Vehbija Tokić, predsjednik SKISO Sinovi Bosne Lukavac
Vehbija Tokić, predsjednik SKISO Sinovi Bosne Lukavac

-Prethodna godina, što se tiče takmičenja je najteža. Fond igrača, zdravstveno stanje igrača i mnogi drugi čimbenici uticali su na nas, ali opet smo uspjeli ostvariti zapažen rezultat ako uzmemo obzir finansijsko stanje sarajevskih klubova i stanje našeg kluba. Pokazali smo da se možemo nositi sa evropskim klubovima i klubovima iz regije tako da osvojeno treće mjesto za nas je prvo mjesto, kazao je Vehbija Tokić.

Proteklu sezonu prokomentarisao je i Fahrudin Muharemović, trener SKISO Sinovi Bosne Lukavac koji je najavio da će klub pokušati popraviti ili barem ponoviti ovosezonski rezultat.

Fahrudin Muharemović, trener SKISO Sinovi Bosne Lukavac
Fahrudin Muharemović, trener SKISO Sinovi Bosne Lukavac

-Sigurno je da ćemo učiniti sve da popravimo ovosezonski rezultat ili barem da ga ponovimo, ali ova sezona koja je iza nas, odrađena je u jako teškim uslovima. To govorim iz trenerskog ugla, imali smo igrački deficit, imali smo igrače koji su odsustvovali i po četiri mjeseca i mi smo faktički od 10. kola imali problem sa igračkim kadrom. Nadamo se da ćemo te probleme prevazići naredne sezone, ali opet imamo novi problem jer su neki igrači već najavali odlazak u inostranstvo, kazao je Fahrudin Muharemović, trener SKISO Sinovi Bosne Lukavac.

Jedan od najboljih igrača protekle sezone bio je Ermin Jusufović, inače kapiten ekipe iz Lukavca i član reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci.

Ermin Jusufović, SKISO Sinovi Bosne Lukavac
Ermin Jusufović, SKISO Sinovi Bosne Lukavac

-Mi smo imali veliku prednost protiv ekipe Fantoma, imali smo 2:0 u setovima i tri meč lopte i mi bi pobjedom u tom meču bili drugoplasirana ekipa, ali nažalost nismo uspjeli u toj namjeri. Uprkos svim otežavajućim okolnistima, izostanku nekih bitnih igrača, ekipa je ipak pokazala karatker i mi smo u četiri utakmice sa Spidom i Fantomima igrali tri tie breaka i osvojli bodove što dovoljno govori o našem krakteru. Neiskorištene tri meč lopte povod su za rad tokom priprema za narednu sezonu koju ćemo dočekati  u dobrom raspoloženju i širokom igračkom kadru, kazao je Ermin Jusufović u osvrtu na proteklu sezonu.

SKISO Sinovi Bosne Lukavac 2016./2017.
SKISO Sinovi Bosne Lukavac 2016./2017.

Konferenciji za medije prisustvovali su pomoćnici općinskog načelnika koji su nakon obraćanja i zvaničnog dijela uručili pehar za osvojeno treće mjesto, medalje i diplome za ostvaren rezultat u sezoni 2017./2018.

Komentari