Sinoć je u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva “Ozren” iz Krtove održan treći po redu Festival izvornog stvaralaštva „Krtova 2017“ koji je okupio ukupno sedam ansambala i društava iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Kako je ovom prilikom istakao Dragan Todorović, predsjednik društva koje je svoj rad obnovilo početkom 2015. godine i trenutno broji 70 članova iz četiri susjedne mjesne zajednice, osnovni cilj jeste promocija i očuvanje baštine i običaja ozrensnkog područja i šire.

-Iako smo mi mlado društvo, naš uspjeh i rad ogleda se u tome što smo ovo veče uspjeli da okupimo kulturno-umjetnička društva iz Republike Srpske i Federacije BiH, a isto tako naša saradnja je proširena i na Republiku Hrvatsku i Srbiju. Mislim da je ovo kruna našeg godišnjeg rada gdje u gostima imamo šest KUD-ova raznih vjera i nacionalnosti i ono što je glavna odlika svega ovoga jeste igra, pjesma i očuvanje tradicije, poručio je Todorović.

Ovogodišnja manifestacija protekla je dobroj atmosferi i druženju koje je nastavljeno u prostorijama Doma kulture u Krtovi.

Komentari