Izborna skupština Sindikalne organizacije - Foto: RTVL
Izborna skupština Sindikalne organizacije - Foto: RTVL

U Lukavcu je održana Izborna skupština na kojoj su izabrani predstavnici Sindikalne organizacije Javnih ustanova Općine Lukavac koja je članica Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika Federacije Bosne i Hercegovine, javlja RTV Lukavac.

Uposlenici JU Javna biblioteka Lukavac, Centar za kulturu i Radio-televizija Lukavac oformili su Sindikalnu organizaciju JU Općine Lukavac koja broji oko 30 članova. Sindikalna organizacija će raditi pri Samostalnom sindikatu državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH koji broji preko 15.000 članova i koji se smatra za najbrojniji i najorganizovaniji Sindikat u Federaciji.

Na izbornoj Skupštini za predsjednika Sindikalne organizacije Javnih ustanova Općine Lukavac izabran je Mihad Sakić dok je za potpredsjednika izabran Izudin Salibašić.

“Borit ćemo se za zaštitu integriteta svakog člana, ne samo sindiklane organizacije već i svakog zaposlenika kada su u pitanju ove ustanove. Nadam se korektnom i kooperativnom radu svih članica i članova, dakle svih koleginica i kolega. – kazao je Mihad Sakić predsjednik Sindikalne organizacije JU Općine Lukavac za RTV Lukavac

Prema riječima novoizabranog predsjednika Sindikalne organizacije javne ustanove koje su članice ove organizacije u ovom poratnom periodu nemaju riješen status niti način finansiranja, a ista će se boriti za rješavanje osnovnih statusnih pitanja uposlenika.

Komentari