Zgrada Općine Lukavac

Krajnji rok za formiranje vijeća mjesnih zajedica nakon održanih Lokalnih izbora u BiH 2020., je 13. februar 2021. godine. Iz zadužene resorne službe u Općini Lukavac do sada su obradili  četiri rješenja o sastavu vijeća mjesnih zajednica te apeluju i na ostale mjesne zajednice da održe konstituirajuće sjednice i nadležnoj službi dostave zapisnike.

 

Služba za upravu, društvene djelatnosti, mlade,boračko-invalidsku zaštitu Općine Lukavac je nakon potvrđivanja izbornih rezultata, odnosno 15. decembra 2020. godine započela  sa aktivnostima potvrđivanja broja mandata političkim subjektima u vijećima mjesnih zajednica.

Na osnovu dostavljenih zapisnika sa konstituirajućih sjednica, donijela četiri rješenja o sastavu vijeća mjesnih zajednica Hrvati, Huskići, Tumare i Krtova II.

U toku današnjeg dana stigli su zapisnici sa konstituirajućih sjednica MZ Poljice Donje i MZ Stupari te će i za njih do kraja sedmice biti donesena rješenje o sastavu vijeća mjesnih zajednica.

Ukoliko mjesne zajednice ne održe konstituirajuće sjednice u propisanom roku, Služba za upravu, društvene djelatnosti, mlade,boračko-invalidsku zaštitu Općine Lukavac će zakonski propisanim mehanizom putem Općinskog vijeća Lukavac imenovati povjereništva.

Komentari