Lakše praćenje nastave, razvijanje novih vještina, podsticanje kreativnosti i spremanje za profesionalni život nakon školskih dana, omogućeno je učenicima JU Mješovito srednje ekonomsko-hemijske škole Lukavac zahvaljujući donaciji Fondacije Junuzović  u vidu kompletnog opremanja kabineta za izvođenje nastave iz predmeta Informatika i drugih ekonomskih predmeta.

Učenici i osoblje JU Srednje ekonomsko-hemijske škole Lukavac sa oduševeljenjem su primili donaciju Fondacije Junuzović u računarskoj i drugoj opremi.

Ova oprema će mnogo pomoći učenicima u daljem radu i obrazovanju kao i sticanju znanja iz predmeta informatike, ali i drugih predmeta koji su usko vezani za rad na računarima.

Prilikom donacije opreme učenici nisu mogli sakriti oduševljenje, a prema riječima profesora informatike, Nihada Isakovića danima su samo o tome pričali.

-Mnogo smo sretni i obradovani novom opremom i novim kabinetom informatičke nastave, rekao je profesor Isaković.

– Djeca će od danas na sasvim drugi način sticati znanje jer im je omogućeno da koriste savremene programe koji im zaista mogu pomoći u počecima karijere – istakla je direktorica JU Mješovite srednje ekonomsko-hemijske škole Lukavac, Merlina Imamović.

– Iskreno se nadamo da će donirana oprema  pridonijeti boljim uslovima školovanja mladih ljudi. Ovom donacijom ostvarujemo svoje ciljeve kako bi zajednica u kojoj živimo postala bolje mjesto. Drago nam je vidjeti osmjehe i zadovoljstvo na licima učenika i profesora, rekao je Emir Junuzović u ime Fondacije Junuzović.

Fondacijajunuzovic.ba

 

 

Komentari