Foto: Emir Dindić (Sportsport.ba)
Foto: Emir Dindić (Sportsport.ba)

Fudbalski klub Željezničar danas je odradio posljednji trening prije duela sa Slobodom na stadionu Tušanj koji se igra u subotu od 17:30 sati.

Popularni Plavi su danas stigli u Lukavac, a trening su odradili na stadionu u Devetaku gdje su privukli veliku pažnju lokalnog stanovništva. Mnogi su danas došli na trening Željezničara kako bi gledali igrače Amara Osima pred kojima je sutra težak ispit na Tušnju.

Plavi su prošlog vikenda teškom pobjedom nad Mladosti prekinuli negativan niz od šest poraza, sada im predstoji borba za Evropu, a iste ambicije ima i Sloboda, koja želim da pobjedom završi na četvrtoj poziciji uoči trećeg dijela sezone, pošto bi u tom slučaju crveno-crni imali bolji raspored.

Na stadionu Tušanj danas je održana redovna konfernecija za medije FK Sloboda Tuzla povodom utakmice 22. kola BHT Premijer lige,a na kojoj su se prisutnim medijima obratili Zlatan Nalić, šef stručnog štaba i Perica Ivetić, kapiten FK “Sloboda” Tuzla.

Konfernecija za medije FK “Sloboda” Tuzla

-Ne pravim razliku između protivnika, boja koje susrećemo i plasmana koji imaju na tabeli. Sve utakmice su sa maksimalnom prisutnošću, opreznošću i fokusom. Tako će biti i sutra. Ova utakmica je posjetiocima možda atraktivnija, jer tu postoji određeno rivalstvo, ali mi igramo sve naše utakmice s istim elanom, željom i ciljem, a to su tri boda, izjavio je Nalić te dodao je njegov imperativ uvijek isti.

Podsjećamo, derbi utakmica 22. kola BHT Premijer lige BiH igra se u subotu na stadionu Tušanj sa početkom u 17:30 sati, a direktan TV prijenos obezbjeđen je na MojaTV.

Ulaznice za sjevernu i zapadnu tribinu mogu se kupiti po cijeni od 5 KM, dok je ulaz na utakmicu za žene i djecu do 12 godina besplatan.

Komentari