Press konferencija FK Radnički Lukavac
M. Salihović (C), S. Sinanović (PR), Milenko Bošnjaković (trener)

Proljetni dio 1. lige FBiH počinje u subotu utakmicama 16. kola, u okviru kojeg fudbaleri Radničkog gostuju kod ekipe Rudara iz Kaknja.

Povodom početka drugog dijela sezone, u prostorijama FK Radnički Lukavac održana je konferencija za medije gdje se govorilo o toku priprema i ogranizacije igračkog kadra za gostovanje u Kakanj.

Prisutnim medijima obratio se šef stručnog štaba Milenko Bošnjaković koji kaže da je nakon šest sedmica priprema, igračka križaljka završena i da je ekipa spremna za nastavak sezone.

Naše najveće pojačanje jeste ostanak kapitena Salihovića koji je naš najbolji igrač. Igračka križaljka je završena i više nema prostora za nove igrače. Dobili smo uglavnom neafirmisane i mlade igrače koji će se sigurno tražiti priliku da se dokažu i da pokušaju izboriti opstanak za Radnički što će biti njihov veliki uspijeh i razlog za dalju afirmaciju. – rekao je Milenko Bošnjaković.

Osim mladih igrača, FK Radnički upio je dovesti dva iskusna igrača – Šabića i Stjepanovića koji će svojim iskustvom doprinijeti boljoj organizaciji na terenu.

Dobili smo dva iskusna igrača, golmana Šabića koji će nadomjestiti odlazak Brezičanina, a tu je i Mladen Stjepanović koji će pojačati konkurenciju u veznom redu. Nismo imali uspjeha oko dovođenja igrača koje smo željeli, a moj prvenstveni cilj je bio da se vrate lukavački igrači, međutim, unatoč ogromnim naporima uprave kluba nismo naišli na razumijevanje tako da smo se doveli u situaciju da ulazimo u borbu za opstanak sa izuzetno mladom ekipom.

Konferenciji za medije prisustvao je kapiten kluba sa Jošika Mirnes Salihović koji je istakao da je atmosfera među igračima odlična i da su novi igrači prihvaćeni onako kako zaslužuju.

-Atmosfera u ekipi je odlična i nove momke smo prihvatili na najbolji mogući način i smatram da ćemo svi zajedno da ‘poginemo’ za svaku loptu u Kaknju, prvi ja, a ne sumnjam da će i ostali igrati na isti način i da ćemo dati sve od sebe da se iz Kaknja vratimo neporaženi. – rekao je kapiten FK Radnički Lukavac Mirnes Salihović.

Treba istaći da su navijači FK Radnički najavili svoju podršku i dolazak u Kakanj tako da je klub uredno najavio prisustvo oko 100  navijača – Siouxa na gostovanju u Kaknju.

Povezan sadržaj: Radnički nastavlja sezonu: Pridruži se ‘Operaciji Kakanj’

Što se tiče  igračkog kadra za prvo gostovanje u nastavku sezone, Bošnjaković ne može računati na usluge Kasumović Adnana, koji je u posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva zaradio crveni karton. Svi ostali igrači su spremni i konkurišu za utakmicu u Kaknju koja se igra u subotu, 4. marta u 15 sati.

Komentari