FK Radnički vs FK Rudar Kakanj (06.08.2016.) - Stadion Jošik

Nakon duge pauze FK Radnički nastavlja svoje takmičenje u 1. ligi FBiH, a na samom otvaranju proljetnog dijela sezone gostuje u Kaknju, na stadionu “Pod Vardom”.

Sutrašnji domaćin susreta, ekipa Rudara, u ovu sezonu ušla je sa nekoliko vezanih pobjeda, da bi u nastavnku prvenstva “zeleno-crni” doživjeli krizu rezultata i sada zauzimaju 7. poziciju. Rudar ima bilans od šest pobjeda, četiri remija te pet poraza, što je dovoljno za 22 osvojena boda.

Sastav FK Radnički u odnosu na prvu utakmicu izmedju ove dvije ekipe koja je odigrana u Lukavcu 6. augusta, doživio je velike promjene, a sutra će na teren istrčati jedna sasvim nova ekipa. FK Radnički je u dosadašnjem dijelu prvenstva osvojio 17 bodova, sa pet pobjeda, dva remija i osam poraza. Kakanj je tradicionalno zanimljivo gostovanje, a šef struke Milenko Bošnjaković i kapiten Salihović, obećali su požrtvovanu igru i bespoštednu borbu za svaku loptu.

Zajedno sa našim igračima, sutra put Kaknja kreću  Siouxi, a domaćini očekuju dolazak njih stotinjak, za koje smo sigurni da će svojim navijanjem nositi naše igrače do pozitivnog rezultata.

Podsjećamo da je glavni sudac ovog susreta Musa Mateo iz Čitluka, a isti počinje u 15:00 sati.

Komentari