Foto: FK Radnički Lukavac
Foto: FK Radnički Lukavac

Protekli vikend u klupskim prostorijama na Stadionu Jošik održana je prozivka FK Radnički Lukavac čime su otpočele pripeme za sezonu u kojoj će plavo-bijeli nastupati u 2.ligi Federacije BiH grupa Sjever.

Na prozivci se pojavilo 27 igrača, a prisutnima se obratio predsjednik UO Bajro Baćić. Ono što je jasno naznačeno kao prioritet u narednom periodu je svakako povratak u Prvu ligu FBiH, a predsjednik je iskoristio ovu priliku da sve prisutne igrače pozove na zajedništvo u borbi za ostvarenje zacrtanih ciljeva.

Prvotimcima se obratio i šef stručnog štaba Ibrahim Crnkić koji je u svom obraćanju ponovio cilj kluba te igrače upoznao sa planom priprema za predstojeću sezonu. Osim rada na fizičkoj spremi, u planu je i odigravanje više kontrolnih utakmica.

Zbog stanja u kojem se nalaze tereni stadiona Jošik, određen broj treninga će se održavati na stadionu u Bokavićima.

U narednom će periodu sa šefom stručnog štaba sarađivati proslavljena imena iz zlatnog doba lukavačkog fudbala, Samir Šabanović kao trener golmana i Elvir Alić kao pomoćni trener.

Tim sa Jošika doživio je mnogo promjena, a svakako da sve navijače i ljubitelje fudbala posebno raduje povratak Redžića, Šubića, Jaranovića, kao i angažovanje provjerenih imena sa područja naše općine poput Mehića, Mehanovića i Murselovića.

 

 

Komentari