Nastavlja se saradnja između Općine Lukavac i UG „Novi horizonti“ Tuzla tako što je i ove godine  Općina Lukavac izdvojila finansijska sredstva za pomoć u liječenju djece sa područja općine Lukavac koja su oboljela od dijabetesa.

 

U prostorijama Općine Lukavac zaključen je Sporazum o saradnji, na realizaciji finansijske pomoći djeci oboljeloj od dijabetesa – tip 1 sa područja općine Lukavac, između Općine Lukavac  i Udruženja građana, roditelja i prijatelja djece s dijabetesom „Novi horizonti“ Tuzla.

Predmet Sporazuma je izdvajanje finansijskih sredstava u iznosu od 11.760,00 KM potrebnih za nabavku senzora za kontinuirano i bezbolno mjerenje nivoa glukoze u krvi za djecu, (starosti do 18 godina) sa područja općine Lukavac, oboljelu od dijabetesa tip 1, za period od 12 mjeseci.

Općina Lukavac će isplatiti sredstva a Udruženje građana, roditelja i prijatelja djece s dijabetesom „Novi horizonti“ Tuzla će uplaćena sredstva utrošiti u svrhu nabavke senzora za kontinuirano i bezbolno mjerenje nivoa glukoze u krvi za svu djecu starosti do 18 godina oboljelu od dijabetesa tip 1 sa područja općine Lukavac.

Komentari