Utorak ujutro se u Lukavcu odvijala prava filmska potjera u neposrednoj blizini centra grada, u ulici Ismeta Mujezinovića kada je nekoliko policijskih vozila i službenih vozila pripadnika Jedinice za specijalne namjene opkolilo stambenu zgradu.

Potom je krenula potraga po haustorima zgrada, gdje su u jednom od njih izvršili i pretres stana koji je nedavno iznajmljen jednom muškarcu. Kako saznajemo od očevidaca, nakon višesatne potjere jedna osoba je uhapšena, a za to vrijeme stanovnicima zgrade nije bio omogućen izlazak iz zgrade, te su sve što se dešava uglavnom pratili sa prozora svojih stanova.

U MUP- u TK su nam saopštili da Sektor MUP-a TK provodi akciju vezanu za zloupotrebu opojnih droga, te da nije bilo upotrebe vatrenog oružja.

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (SKP MUP TK – Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga uz asistenciju JP za specijalnu podršku), postupajući po naredbi Općinskog suda Lukavac su dana 30.04.2019. godine izvršili pretres stana i pmv. na području  Lukavca koje koristi F.H. rođen 1984.  godine iz Tuzle.

Prilikom pretresa, pronađeno je i oduzeto preko dva (2) kg. materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu canabis, oko 400 gr materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Amfetamin speed, 7 gr materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, 10 gr materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 80 kom. tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi, 14 kom. municije cal. 7,62 mm i određena količina novca.

Službenici Uprave policije MUP TK-a su duži vremenski period radili na pronalasku navedenog lica, a za kojim je raspisano više potraga zbog izdržavanja kazni zatvora, nakon čega je lišen slobode i priveden u službene prostorije  MUP-a TK-a radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 stav 1 KZ FBiH.

Dana 01.05.2019. godine F.H. uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje.

Komentari