Zastupnik u Skupštini TK i Domu naroda FBiH Fahrudin Skopljak večeras je po principu tajnog glasanja izabran za predsjednika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) u Tuzlanskom kantonu.

Ukupno 95 delegata iz 13 općinskih i gradskih odbora izabrali su predsjednika Kantonalnog odbora SDA u Tuzlanskom kantonu. Skopljak je osvojio 70 glasova, dok je njegov protukandidat Bego Gutić dobio povjerenje 24 zastupnika.

Nakon izbora novi predsjednik SDA Tuzlanskog kantona kazao je da ga broj osvojenih glasova obavezuje na uvođenje veće odgovornosti u posao koji obavlja.

“Moramo se baviti stvarnim problemima u Tuzlanskom kantonu, a SDA kao vodeća stranka u ovom kantonu i stranka koja predvodi Kantonalnu vladu mora donositi zaključke i stavove o ozbiljnim društvenim problemima”, poručio je Skopljak.

S obzirom na broj kandidatura koje je dobio, odnosno njih tri, Skopljakov protukandidat Bego Gutić večeras nije bio favorit. Ali, kako je istakao, osjeća se kao pobjednik, zbog, kako je potcrtao, nekorektne kampanje koja se vodila u periodu kandidiranja.

“Rezultat je bio očekivan. Ja sam ponudio jedan novi koncept SDA, a kako bi ona postala liberalnija, građanskija, otvorenija i onakva kako je to predsjednik Bakir Izetbegović najavio na kongresu u septembru prošle godine. Današnji pobjednik nije novo lice i čovjek koji to može ponuditi. On je kontinuitet politike SDA koja u TK traje već 25 godina. Želim mu sve najbolje i puno uspjeha, a prvi test za kantonalni odbor i Skopljaka su lokalni izbori”, kazao je Gutić.

Pred delegatima SDA sada se nalazi izbor potpredsjednika, a najviše kandidatura imaju Salko Bukvarević i Denijal Tulumović.

Sličan saržaj: Izabran predsjednik KO SDBiH Tuzla

Komentari