Fabrika cementa Lukavac je u mjesecu junu pokrenula projekat pod nazivom VISIT US, kako bi građanima, studentima, učenicima i svim zainteresiranim pružila priliku da se na licu mjesta upoznaju s jednom od namodernijih fabrika u BiH i Evropi.

 Moderna tehnologija, u koju je posljednjih godina uloženo preko 120 miliona eura, omogućava upotrebu alternativnih goriva u proizvodnom procesu, čime se štede prirodni resursi, ali se ujedno na ekološki i ekonomski održiv način iskorištava otpad koji se pretvara u energiju.

Na ovim prostorima smo poznati kao Fabrika otvorenih vrata ali i kao pioniri u korištenju alternativnih goriva. Projekt VISIT US je zapravo otvoreni poziv svim građanima, posebno mladim ljudima u BiH i šire, da posjete naša postrojenja i uvjere se da ovdje itekako funkcioniraju kompanije koje su inovativne i prate savremene tokove nauke i tehnolgije. Posjetiocima želimo predstaviti prednosti korištenja alternativnih goriva, koja upotrebljavamo još od 2014. godine, i tehnološka rješenja kojima se uspješno može odgovoriti na najstrožije ekološke zahtjeve. Inicijatori smo i akteriekonomski opravdanog upravljanja i zbrinjavanja otpada u našoj zemlji, tako da trenutno koristimo skoro 50% energije dobijene iz alternativnih goriva. Daljim ulaganjima i unapređenjima krajnji nam je cilj je da postanemo cementara koja će ubuduće i do 100 % koristiti energiju iz alternativnih izvora“ – kazao je Stjepan Kumrić, generalni direktor Fabrike cementa Lukavac.

VISIT US je namijenjen svima kojižele da se dodatno educiraju u području novih tehnoloških rješenja i uštede energije, te da bolje upoznaju tok proizvodnog procesa i procedure zaštite okoliša i zdravlja ljudi.

Prijavni obrazac VISIT US se nalazi na linku lukavaccement.ba/visit-us,a za dodatna pitanja i informacije na raspolaganju su e-mail: [email protected] , telefon 035 552 101,naša facebook stranica ili Instagram.

Lukavac Cement želi toplu dobrodošlicu svim budućim posjetiteljima.

Komentari