Jedna od najpoznatijih bh. radnica koja se bori za radnička prava, Emina Busuladžić, napustila je Demokratsku frontu, te je na svom Facebook profilu otkrila i razloge te odluke.

Kako ističe svima poznata teta Minka, razočarala se onog momenta kada su čelnici Demokratske fronte u Tuzlanskom kantonu naveli: ‘Radnik ne može u institucije jer ne vlada materijom, ne zna se boriti sa vukovima i ne zna se ponašati pred kamerama.

Da li je ovim činom pokazano pravo lice Demokratske fronte? Očigledno je da su pozicije bitnije u odnosu na uvjerenja za koja se predstavljaju. Borba uz obespravljene radnike, medijski nastupi, da li su u konačnici bili samo za jeftine političke poene i populizam?

‘Osoba koja je sa svojim kolegama spasila Ditu od propadanja, zasigurno se zna boriti sa vukovima i zna kako se ponaša pred kamerama’, navodi se u komentaru na statusu teta Minke.

Drugi se pak pitaju, smeta li to nekome Minka i njena iskrena borba?

Mnogo je pitanja otvoreno sa zadnjim dešavanjima u Demokratskoj fronti Tuzlanskog kantona, a svakako da je ono najbitnije: da li će i drugi članovi i simpatizeri izgubiti povjerenje devet dana pred Opšte izbore?

Komentari