Nakon završetka srednje škole, Eldin Moranjačkić iz Lukavca, ljubav prema fotografisanju odlučio je pretvoriti u posao. Započeo je bez ičije pomoći i napravio veliki iskorak u karijeri. Našao se među omiljenim fotografima za bilježenje najljepših trenutaka u životu pojedinca: rođendana, vjenčanja, privatnih proslava i drugih… Kroz foto-albume ispričao je najljepše ljubavne priče koje nikada neće biti prepuštene zaboravu. U suštini, to i jeste cilj fotografije: ispričati priču, podsjetiti na ljubav i sačuvati od zaborava sve ono što nas čini ispunjenim.

Ali, nisu samo ljubavne priče strast ovog mladog kreativca. Uživa i u fotografisanju prirode, i svih atrakcija kojima kroz objektiv aparata daje novu dimenziju priče. Nekada je dovoljna jedna fotografija da ispriča ono što ne možemo ni u stotinu rečenica. Zato i jeste tako posebna. Kao i drugi fotografi i Eldin nastoji da se usavrši, da otkrije nove tehnike, ali i da, u ovom, još uvijek dodatnom poslu proširi usluge.

Tako je osim fotografisanja počeo izrađivati reklame za ugostiteljske sektore, spotove, photoshootinge, phootobook-ove, izrade fotografija, print na šolje i jastuke, ali i prodaju i servisiranje aparata.

Kada sam počeo fotografisati, potajno sam se nadao da će mi to nekada biti primarni posao. Uživao sam u dobrim fotografijama, ali i pričama koje pričaju. Uvijek sam bio kreativac, ili barem mislim da jesam. Nastojao sam tu osobinu prenijeti i u ovom poslu. Nijedna prilika nije ista, pa tako ni fotografija. Nije to samo bilježenje tog „idealnog trenutka“ nego i osluškivanje želja, ali i navika onih koje fotografišeš. Tek kada uneseš nešto novo, nešto svojstveno toj prilici, tada zajednički stvaraš priču o tom paru/ pojedincu, ili o onome što radiš, kazuje fotograf Moranjačkić.

Eldin ističe da je iza njega mnogo odrađenih poslova. Profesionalnim pristupom, privukao je veliki broj zaljubljenika u dobru fotografiju. Ostavio je dojam koji je priželjkivao na početku. Nada se da će i u novitetima koje radi biti jednako uspješan kao u fotografisanju.

Zaista se moram pohvaliti dosadašnjim radovima. Najvažnije mi je zadovoljstvo korisnika. Ne mogu reći da sam dosada imao zamjerki i nadam se da će tako i ostati. Znam da ću se truditi i težiti ka savršenstvu, a ne prosječnosti fotografije, priče i tema koje radim, ističe fotograf Moranjačkić.

Na kraju, ukoliko želite idealan poklon, fotografije za pamćenje, print na majici, šolji, ili reklamu, dovoljno je da posjetite stranicu Facebook stranicu  ili kontaktirate ovog mladog umjetnika. Zajednički ćete pronaći idealno rješenje i verziju u kojoj će vaš dar biti jedinstven.

Radove Eldina Moranjačkića, pogledajte u fotogaleriji:

Sponzorisani sadržaj!

Komentari