Prva generacija učenika, koja je prespavala u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine i time otvorila novu eru muzejske pedagogije u našoj zemlji, je upravo iz naše opštine. Nekoliko učenika/ca Ekonomsko – hemijske škole u Lukavcu, nedavno su boravili  u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine. To predstavlja jednu prekretnicu i aktivnost, koja zavređuje našu pažnju, ali i kontinuiranu realizaciju.

-Izuzetno sam ponosna na svoje učenike Adin Mešić, Mejra Hrustanović, Sumeja Delić i Irma Hodžić koji su učestvovali u edukativno – zabavnom programu ” Noć u Muzeju: “Noć nauke i aktivizma” organizovanom u saradnji Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava Civitas, Ambasade SAD-a u BiH, Zemaljskog muzeja BiH, kazala je profesorica Mirela Salahović.

Sam cilj projekta je upoznavanje učenika sa prirodnim bogatstvima u državi, ali i biljnim i životinjskim vrstama.

Imali smo 4 radionice na kojim smo stekli nova znanja i iskustva. One su bile koncipirane na radu i vježbama vezanim za arhelogiju, morski svijet, brojne životinjske vrste. Mnogo toga smo naučili. Ono što me posebno raduje su nova poznanstva sa ostalim učesnicima ovih radionica. Smatram da je ovo jedno nezaboravno iskustvo, kazala je Sumeja Delić, učesnica radionica – učenica Ekonomsko – hemijske škole u Lukavcu.

Komentari