Lukavac je ovih dana bio domaćin 27. Ekipnog prvenstva Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine. Nastupilo je 15 ekipa koje su se takmičile u prvoj A i prvoj B ligi.

 

Izuzetan uspjeh ostvarili su šahisti Šahovskog kluba Gnojnica Imel koji su osvojili prvo mjesto u Prvoj B ligi i plasirali se u Prvu A ligu. Kako sami ističu zadovoljni su ostvarenim rezultatom, a ambicije su osvajanje Prva A lige i ulazak u Premijer šahovsku ligu Bosne i Hercegovine.

Organizovati ovako jedno takmičenje u doba pandemija korona virusa bilo je izazovno i sa sobom je nosilo dodatne teškoće. Međutim, iz Šahovskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine zadovoljni su organizacijom i činjenicom da su u Hotelu Lukavac, gdje se prvenstvo i održavalo, ispoštovane sve higijensko-epidemiološke mjere.

Šahovski klub Gnojnica – Imel ove godine slavi veliki jubilej, a to je 25 godina od osnivanja. U svom dugogodišnjem postojanju ostvarili su mnoge značajne rezultate, a uvjereni smo ni da plasman u Premijer ligu BiH nije nedostižan.

Vaš izbor za načelnika Lukavca ?
Vaš izbor za načelnika Lukavca ?

Komentari