Dr. Edin Delić - načelnik općine Lukavac

Predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, dr Ahmet Šantić, uputio je obavijest načelnicima i gradonačelnicima izabranim na lokalnim izborima 2016. godine da prisustvuju svečanom uručenju uvjerenja o dodjeli mandata, koje će se izvršiti 8.11.2016. godine (utorak), u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine  sa početkom u 12 sati.

O tome se oglasio i novoizabrani načelnik Delić koji je putem društvene mreže napisao:

U utorak (8. novembra) preuzimam Certifikat o izboru za načelnika u Sarajevu, a u srijedu (9. novembra) bit će prvi radni dan u opštini.  Počinjemo sastankom sa šefovima službi, predsjednicima stranaka koje su ušle u sastav OV (sa ostalim strankama sastanak će biti dogovoren naknadno) i tehničkim detaljima oko preuzimanja dužnosti. Prviih 7 dana neću biti u mogućnosti primati stranke, osim ako se radi o hitnom i iznimno važnom pitanju, te molim za razumijevanje.  Moram u potpunosti sagledati stanje u svim službama, izvršiti dettaljan presjek stanja i po mogućnosti obići sve MZ. Osim toga niz je i važnih protokolarnih aktivnosti koje su neizbježne.

Novoizabrani načelnici i gradonačelnici će ovom prilikom biti u mogućnosti preuzeti uvjerenja o dodjeli mandata za vijećnike općinskih vijeća i skupština općina u Bosni i Hercegovini.

Odluka o potvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2016.godine , donešena je na 79. sjednici Centralne izborne komisije, održanoj 1. novembra 2016. godine.

Komentari