Aktuelni načelnik općine Lukavac Dževad Mujkić, iskoristio je priliku da se zahvali građanima na dosadašnjoj saradnji koja je ostvarena tokom njegovog mandata. Iako nije bio u utrci za novi mandat, uputio je i čestitke novoizabranom općinskom načelniku Edinu Deliću. 

“Koristim priliku da svim građanima općine Lukavac čestitam na jednom korektnom prisutupu i da im se zahvalim na činjenici da su iskoristili svoje demokratsko pravo i u jednom impozantnom broju izašli na birališta i opredijelili se za ono što zaista žele. Iskoristio bih i priliku da pobjedniku na loklnim izborima, gospodinu Deliću čestitam na jednom jako velikom broju glasova i vrlo snažnoj podršci koju je dobio od građana općine Lukavac, ali i ostalim kandidatima za načelnika, Refiku Hankiću i Amiru Sejdinoviću na dobrim rezultatima.“ – kazao je Mujkić.

Ono što je posebno važno, ističe Mujkić, jeste činjenica da su se u Lukavcu vodile dosta fer i korektne kampanje od strane svih političkih subjekata.

„Također bih čestitao i političkim subjektima, prije svega Stranci demokratske akcije (SDA) na jednoj dosta ubjedljivoj pobjedi. Ono što je svakako najvažnije jeste da su izbori bili fer i korektni, te da je kampanja, kada sve sagledamo, bila na jednom visokom nivou, onako kako se to u Lukavcu godinama i dešava, onako kako to Lukavčani znaju. Svi koji su zadovoljni izbornim rezultatima, čestitam. Oni koji to nisu, svoje greške će ispravljati u budućnosti“.

Edin Delić je funkciju načelnika preuzeo od dugogodišnjeg prvog čovjeka Lukavca, Dževada Mujkića iz Stranke demokratske akcije (SDA), što pokazuje da su Lukavčani ovoga puta birali promjenu.

Podsjećamo, sa osvojenih 10.437 glasova na proteklim lokalnim izborima Delić  je postao novoizabrani načelnik općine Lukavac, dok je drugoplasirani u utrci za načelnika bio je zajednički kandidat SDA-SBB, Amir Sejdinović sa 9.297 glasova.  Na trećem mjestu našao se Refik Hankić iz Stranke za BiH kojem je podršku dalo 1.636 birača.

 

Komentari