Danas, 15.10.2022.godine u Sarajevu na Grbavici, održano je Izborno takmičenje za kadete, juniore i U21 na kojem je nastupilo 355 takmičara iz 71 kluba BiH.
Za KK Sensei nastupili su Amra Halilović i Nejira Talović u borbama kadetkinje do 54kg,
Medina Baraković u borbama juniorke do 59kg, Amina Huskić u borbama juniorke do 66kg te Haris Halilović i Amar Hodžić u borbama juniori do 76kg.
U možda najjačoj kategoriji turnira, borbe juniori do 76kg u kojoj je nastupilo 16 odličnih boraca a u konačnici prvo mjesto pripalo je Harisu Haloviću dok je treće mjesto zauzeo Amar Hodžić. Malo sportske sreće nedostajalo je da KK Sensei ima dva takmičara u finalu ali je Amar u borbi za finale poražen na izglasavanje sudija 3:2.
U kategoriji borbe juniorke do 66kg nastupila je Amina Huskić koja je nakon dvije pobjede poražena u repesažu u borbi za 3 mjesto ali je ipak kao petoplasirana izborila reprezentativni nastup na Balkanskom prvenstvu od 4-6 novembra u Baru – Crna Gora na kojem će učestvovati i Haris i Amar.
Osvajanjem prvog mjesta Haris je otvorio vrata svom nastupu kao reprezentativac BiH na Evropskom prvenstvu koje će se održati od 3-5.februara 2023.god. na Kipru.

Komentari