U velikoj sali Centra za kulturu Lukavac, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, učenici osnovne škole „Lukavac Mjesto“ priredili su pravi mali spektakl za sve posjetitelje.

Naime, riječ je o prvoj donatorskoj priredbi ove škole, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za adaptaciju, odnosno, zamjenu dotrajale stolarije u područnoj školi u Huskićima.

-Inicijatori ove akcije bile su učiteljice zajedno sa Vijećem roditelja. Ono što nas posebno raduje i što je veliko ohrabrenje jeste da je sala Centra za kulturu bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Inače, naša škola svake godine svojim godišnjim programom planira jednu ovakvu aktivnost i svake godine ona je usmjerena ka nekom drugom projektu. Tako smo prošle godine pokrenuli akciju za adaptaciju fiskulturne sale u našoj osnovnoj školi, a ove godine to je zamjena dotrajale stolarije u područnoj školi u Huskićima. Slijedeće godine vidjet ćemo koji će to projekat biti u pitanju, kazao je direktor Elmir Osmanović, te dodao kako su i kroz sve dosadašnje aktivnosti imali veliku podršku svojih sugrađana.

Ovoj akciji priključili su se i članovi Kulturno-umjetničkog društva „Rudar“, kao i dobro poznato ime lukavačke muzičke scene, Mensur Salkić.

-Ja sam uvijek tu i kad god imam priliku rado se odazovem ovakvim akcijama. Drago mi je da sam dio ovog projekta prije svega jer sam i sam nekada bio učenik ove škole i što, na neki svoj način, mogu dati svoj doprinos cijeloj ovoj priči. Posebno me raduje što vidim da je sala ponovo puna čime dokazujemo da smo još jednom uspjeli u svemu ovome, kazao je naš mladi muzičar.

Predvođeni nastavnicima, učiteljima i razrednim starješinama, učešće u programu uzele su gotovo sve sekcije škole, koje su svojim muzičkim, dramskim, folklornim i drugim izvedbama, ispunili očekivanja brojne publike.

Inače, ovo je samo jedna u nizu akcija i projekata koje škola zajedno sa Vijećem roditelja i rukovodstvom uspješno provodi. Tako su prošlog mjeseca u okviru projekta „Priroda se budi, probudi se i ti“, organizovali akciju čišćenja i uređenja školskog dvorišta, kao i Prvi proljetni sajam humanitarnog karaktera.

Komentari