OTV Valentino i muzička kuća Valentino Records organizuje TV takmičenje “Valentino Zvijezde” koja za cilj ima formiranje nove grupe bh. pjevača koji će se za svoje mjesto u vrhu estrade boriti u Velikoj sali JU Centar za kulturu Lukavac.

O planovima, ciljevima i razlozima održavanja takmičenja u Lukavcu, što posebno zanima lukavčane razgovarali smo sa direktorom Obiteljske RTV Valentino.

” ‘Valentino  Zvijezde’ je novo  muzičko TV takmičenje organizirano  od strane TV kuće OTV Valentino i muzičke kuće “Valentino Records”. Cilj ovog takmičenja je odabir i formiranje grupe novih bh. pjevača. U prvom dijelu tamkičenja koje je započelo  15.07.2016. godine organizirali smo audicije po svim većim gradovima širom zemlje, a putem audicije vršimo selekciju kandidata koji nastavljaju drugi dio takmičenja.” – rekao je Dragan Veselčić, direktor Obiteljske RTV Valentino.

Proteklih dana lukavčani su svjedoci prilagođavanja lukavačke velike sale za potrebe TV snimanja, a prvi kadrovi će biti snimljeni početkom  11. mjeseca 2016. godine.

5461_n

“Drugi dio takmičenja se održava u studiju, Velika sala doma kulture Lukavac, i emitira od novembra na OTV Valentino, tokom čega se vrši postepena eliminacija kandidata do finala u kojem se od šest kandidata glasovima publike bira pobjednik tekuće sezone. Serijal će se realizirati kroz 40 emisija u trajanju od 120 minuta po emisiji.” rekao ja za Lukavacki.ba direktor OTV-a.

– Učesće u projektu “Valentino Zvijezde”, popularnost i gledanost je daleko izvan granica Bosne i Hercegovine. OTV Valentino jedna je od gledanijih televizijskih kuća koja program emituje 24 sata u cijeloj Europi, ali i drugim dijelovima svijeta poput Amerike, Kanade i Australije. Imajući u vidu značaj, tradiciju, popularnost, interesovanje i brojnu publiku koja svakodnevno prati program OTV Valentino, muzički show “Valentino Zvijezde” spada u kategoriju tzv. “mega” TV projekata, rečeno je iz OTV-a.

Obzirom na to da su mnogi lukavčani zaintrigirani time da će OTV drugu fazu takmičenja realizovati u Lukavcu, vodeći se idejom da je Bijela prilično udaljena od JU Centar za kulturu, upitali smo direktora zašto se rukovodstvo OTV-a odlučilo za Lukavac kao lokaciju za snimanje i produkciju emisije?

“Dakle, snimanje naših emisija će se vršiti u Velikoj sali Doma kulture Lukavac  koja će uz našu opremu biti prilagođena snimanju emisija. Odlučili smo se za Veliku salu Doma kulture Lukavac jer nam je najbliža i najpogodnija po veličini (kvadraturi prostora), jer studio za navedeni TV projekt iziskuje veliki prostor. – rekao ja direktor Dragan Veselčić.

U razgovoru sa direktorom Obiteljske radio-televizije Valentino razgovorali smo i o uslovima po kojima će OTV koristiti prostorije u Doma kulture Lukavac za potrebe snimanja emisije.

“Što se tiče iznajmljivanja prostorija Doma kulture, lokalne vlasti su se složile da nam iznajme prostor Doma kulture  jer su prepoznali uspjeh našeg projekta koji će u svijetu u pozitivnom smislu promovirati cijelu Bosnu i Hercegovinu, a ponajviše općinu Lukavac. Za korištenje prostorija Doma kulture sačinjen je Ugovor o iznajmljivanju u kojem su navedene cijene zakupa i ostali detalji korištenja. Takmičari su iz cijele zemlje, a veliki broj kandidata je iz Tuzlanskog kantona.” – kazao je direktor Obiteljske RTV Valentino.

Opširnije o samom takmičenju koje će se odvijati u Lukavcu (JU Centar za kulturu Lukavac), pravilima i načinu učešća možete pročitati na zvaničnoj web stranici – www.valentinozvijezde.com.

Komentari