Načelnik Općine Lukavac  Edin Delić sa saradnicima i načelnikom Općine Petrovo boravio je na području MZ Krtova I, prilikom čega je locirana dionica puta koja će se u narednom periodu asfaltirati.

Naime, između ove dvije općine, dogovoreno je da se uradi zajednički projekat koji će obuhvatiti asfaltiranje dionice puta u dužini od oko 900 m.

Gospodin Ozren Petković, načelnik Općine Petrovo: „Ovo će biti zajednički infrastrukturni projekat općina Petrovo i Lukavac. Nadam se da ćemo ga realizovati kako smo i dogovorili. Asfaltirati ćemo oko 900 m puta. MZ Krtova je povratnička MZ, tako da smo se i mi uključili da pomognemo ovim ljudima i poboljšamo im kvalitet života. Inicijativa je krenula od MZ Krtova I, upućena i prema Općini Petrovo i prema Općini Lukavac. U vezi s tim, danas smo evo izašli na teren.“

Kako je istakao gospodin Petković, ove dvije Općine će za ovu namjenu okvirno izdvojiti sredstva u iznosu od po oko 26000 KM.

-Nevrijeme nas je zateklo u jednoj lijepoj inicijativi. Mi smo od mještana naselja Krtova i uvaženog prijatelja, načelnika Općine Petrovo dobili jedan prijedlog i inicijativu da zajednički pomognemo asfaltiranje jedne dionice koja je vrlo važna za povratnike. U području Krtove se dijele naša dva entiteta i naše dvije općine. Mi želimo te granice vidjeti kao mostove. Želim se zahvaliti načelniku Općine Petrovo koji je prihvatio jednak teret kao i Općina Lukavac. Ono što je važna poruka koju želimo poslati i mještanima Lukavca, i Petrova i povratničkih naselja jeste da se brinemo o njima, da su jednako važni kao i bilo koji drugi građani, i da želimo da ova naša entitetska granica bude ustvari entitetski most. U planu smo da do kraja ljeta ovo sve završimo“, kazao je ovom prilikom načelnik dr.sc. Edin Delić.

Komentari