Nakon provedenog Javnog poziva i potpisivanja ugovora, danas su za deset krajnjih korisnika i dodijeljene steone junice.

Danas je dodijeljena ukupna vrijednost od 36.500 KM, iz različitih izvora. Naime, projekat sufinansira Općina Lukavac sa 40 posto, humanitarna organizacija Muslim Aid 50 posto i krajnji korisnik sa 10 posto od nabavne cijene grla krupne stoke.

Jedan od korisnika-dobitnika steonog grla krupne stoke, gospodin Kiram Bektić, ovom prilikom kazao je: „Ova junica će mi mnogo značiti. Niko u kući nije zaposlen, svi smo na birou. Živimo od rada, od poljoprivrede.“

Kako je istakao Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić, deset korisnika, odnosno deset porodica je odabrano komisijski po Javnom pozivu na osnovu kriterija i ovo je jedan od načina da se popravi kvalitet života ovih porodica.

Općina Lukavac u narednom periodu planira nastaviti saradnju sa humanitarnom organizacijom Muslim Aid i kada je u pitanju dodjela steonih grla krupne stoke ali i kada je u pitanju dodjela plastenika sa pratećom opremom.

Komentari