Danas je Općinski načelnik Dr. Edin Delić sa saradnicima i Predsjedavajućim Općinskog vijeća Lukavac gosp. Suadom Salibašićem upriličio posjetu mjesnoj zajednici Dobošnica Gornja a povod je bio asfaltiranje putne komunikacije u ovoj mjesnoj zajednici.

 

Asfaltirana je dionica puta u dužini od 450 m a ista je, kako su istakli mještani, od velikog značaja za mještane MZ Dobošnica Gornja kako zbog stambenih objekata, tako zbog izvora vode, mezarja i parcela mještana koje se obrađuju. Obzirom na to, ovo je jedna od investicija koja će unaprijediti kvalitet života mještana.

Ovom prilikom su mještani istakli kvalitet izvođenja radova izvođača ROADING d.o.o. Gračanica, te su istakli da su veoma zadovoljni saradnjom sa Općinom Lukavac i Općinskim načelnikom dr.sc. Edinom Delićem.

Kako je istakao Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić, kada su u pitanju infrastrukturni radovi Dobošnica Gornja je na neki način nenamjerno bila zapostavljena u prethodnim godinama. Obzirom na to, zahvaljujući infrastrukturnim radovima koji se izvode u MZ Dobošnica Gornja, napravljen je značajan iskorak. U prethodnom periodu urađeno je asfaltiranje platoa ispred Doma kulture, saniran je put prema Dobošnici Gornjoj, odobren je građevinski materijal za obnovu Doma kulture, urađena je istražna bušotina, te je proširena i javna rasvjeta a razgovara se i o novim projektima.

Komentari