Osvježenje će se osjetiti i na krajnjem jugu zemlje. U drugom dijelu sedmice uz lagani rast temperature zraka, očekuje se i nešto stabilnije vrijeme iako će i dalje postojati uslovi za popodnevne pljuskove.

Jutarnje temperature zraka u naredna dva dana u Bosni varirat će od 12 do 18 stepeni, na jugu zemlje do 20 stepeni. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 18 i 23, u Hercegovini do 25stepeni Celzijusa.

U drugom dijelu sedmice jutarnje temperature od 13 do 18 stepeni u Bosni do 22 stepeni u Hercegovini, a najviše dnevne od 22 do 28 stepeni Celzijusa.

Kraj juna

Od ponedjeljka 22. juna prema trenutnim sinoptičkim kartama očekuje se promjenjivo vrijeme sa čestim izmjenama sunčanih perioda i perioda sa kišom i pljuskovima.

Više kiše moguće je u prvom dijelu sedmice u centralnim i zapadnim područjima. Pred kraj prognoziranog perioda uz duža sunčana razdoblja prognoziraju se i veće temperature zraka.

Minimalne temperature zraka varirat će između 13 i 19 stepeni u Bosni, do 21 stepeni u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 24 i 30 stepeni Celzijusa.

Detaljna prognoza za naredna tri dana:

Sutra će u našoj zemlji biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u većem dijelu Bosne padat će kiša. Poslije podne lokalni pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom očekuju se u Hercegovini i u dijelovima centralne i istočne Bosne.

Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a najviša dnevna od 18 do 24 stepeni.

U srijedu 17. juna također će biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u većem dijelu Bosne sa kišom. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u većini područja. U Hercegovini je moguća grmljavina. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna od 19 do 25 stepeni Celzija.

U četvrtak 18. juna prije podne očekuje nas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne smanjenje naoblake. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini na istoku Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 22, a najviša dnevna od 22 do 28 stepeni.

Izvor: Klix.ba

Komentari