Danas je dječijom predstavom „Mutiša i Kvariša“, otvorena sala u renoviranom Domu kulture u Poljicu Gornjem.

Radovi na čišćenju objekta započeli su u junu 2017.g., nakon čega je uslijedila kompletna adaptacija, do tada, potpuno devastiranog objekta.

-Danas smo na jednom mjestu na kojem se desilo nešto veoma lijepo, u čemu Općina Lukavac nije uzela velikog učešća. Pomogli smo to u administrativnom  smislu, ovo je inicijativa vijećnika u OV Lukavac, Sulejmana Brkića. Ovo je prostor u kojem ćemo aktivirati KUD, nabaviti neke instrumente. Očekujemo da mlade povučemo sa ulice i pozivam sve mlade Poljica uz napomenu, da je ovo njihov objekat, objekat mladih i tako ga trebaju doživjeti i koristiti, kazao je Edin Delić, načelnik općine Lukavac.

Sulejman Brkić, vijećnik u akutelnom sazivu OV Lukavac kazao je za Lukavacki.ba da postoje političari koji ispunjavaju dato obećanje.

-Politički subjekt „Dosta je bilo“ a kojeg ja predstavljam, obećao je građanima da će, ukoliko jedan od kandidata sa liste prođe u Općinsko vijće Lukavac, rekonstruisati salu ovog Doma kulture. Svjedoci smo da postoje i političari koji ispunjavaju obećanja. Danas imamo rekonstruisanu salu Doma kulture i ona sada izgleda sasvim drugačije nego što je to bilo prije. Obećali smo da će salu ovoriti namljađi, djeca iz Osnovne škole “Poljice” i ova sala treba da koristi kulturnom uzdizanju svih mladih, mještanima Poljica i drugih mjesnih zajednica općine Lukavac, kazao je Brkić.

Današnja predstava, koju su izveli glumci Midhat Kušljugić, Edis Žilić i Željka Kičić, izazavala je radost i oduševljenje mališana.

Komentari